Ageas neemt voor 220 miljoen euro belang in Turkse verzekeraar

Ageas neemt voor 220 miljoen euro belang in Turkse verzekeraar

Ageas neemt voor 220 miljoen euro belang in Turkse verzekeraar

Print
De Belgische verzekeraar Ageas neemt voor 220 miljoen euro een belang van 31 procent in de Turkse niet-levensverzekeraar Aksigorta. Dat meldt Ageas, het vroegere Fortis, vrijdag.

Ageas neemt het belang over van het Turkse conglomeraat Sabanci. Beide zullen een even groot belang aanhouden in Aksigorta, dat de helft van zijn premie-inkomsten haalt uit motorverzekeringen.

De rest van de aandelen wordt verhandeld op de beurs van Istanbul. "Sabanci en Ageas delen een gemeenschappelijke ambitie om Aksigorta te ontwikkelen tot koploper op de Turkse niet-levenmarkt", zo luidt het in een persbericht. Momenteel is de verzekeraar de op drie na grootste. Eerste stap om die ambitie te verwezenlijken is een exclusieve overeenkomst van vijftien jaar met Akbank voor de distributie van niet-levenproducten. "Ik verwelkom dit partnerschap als een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie", zegt Bart De Smet, de topman van Ageas, in het persbericht. Ageas concentreert zich op Europa en Azië. De transactie zou in het tweede kwartaal afgerond worden.

Nu in het nieuws