Brussels Airport ontving 1,1 miljoen passagiers in januari

Brussels Airport heeft in januari ruim 1,1 miljoen passagiers over de vloer gekregen, 8,3 procent meer dan in januari 2010. Dat meldt de belangrijkste aandeelhouder, het Australische MAp, vrijdag.

De groei kwam er ondanks een reeks afgelaste vluchten door de politieke onrust in Ivoorkust, Egypte en Tunesië, zo luidt het in een persbericht van MAp.

De luchthaven profiteerde wel van het algemene herstel in de luchtvaart en de opening van nieuwe routes.Zowel het aantal reizigers dat binnen Europa vloog (+7,3 procent) als het aantal passagiers op intercontinentale vluchten (+9,8 procent) nam toe. Het aantal transitpassagiers steeg met 14 procent, wat "het groeiende belang weerspiegelt van Brussels Airport als een Europees knooppunt van de Star Alliance", aldus MAp. Ook de komende maanden zijn er nog nieuwe verbindingen gepland, zoals het Albanese Tirana (vanaf eind maart), het Zweedse Jonkoping (april), Podgorica in Montenegro (midden april) en het Roemeense Bacau (eind mei), zo melden MAp en Brussels Airport.

Nu in het nieuws