Infosessie over onvervulde kinderwens

Donderdag 20 januari organiseert De Verdwaalde Ooievaar in Turnhout een infosessie voor iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen. Tijdens deze regionale infosessie worden kaders en tips aangeboden over hoe om te gaan met een vruchtbaarheidsprobleem en met de reactie van anderen op een onvervulde kinderwens.

Eén koppel op zes wordt hier immers mee geconfronteerd. Eens het zover is, ervaar je al snel dat een vruchtbaarheidsprobleem veel meer is dan een medische aangelegenheid. Het treft je als persoon, in je relatie en in je omgeving. Daarom zijn niet alleen mensen met een onvervulde kinderwens welkom, maar ook hun familie en vrienden. Zij hebben vaak geen weet van het verdriet waarmee hun broer, kind, vriendin worstelt - en als ze wel op de hoogte zijn, weten ze vaak niet hoe ze hierop kunnen inspelen.

Fertiliteitspsychologe Tineke Vanhaecke zal vanuit psychologisch standpunt inzicht geven in de emotionele beleving van vruchtbaarheidsproblemen en ingaan op de impact hiervan binnen je leefomgeving. Ook zijn er drie getuigenissen van lotgenoten over hun ervaringen.

De vzw De Verdwaalde Ooievaar is ontstaan als initiatief van mensen die allemaal iets te maken hebben met fertiliteit. Het heeft als eerste doel om het probleem dat een onvervulde kinderwens kan worden in iemands leven, een menselijk gezicht te geven. Via de website www.deverdwaaldeooievaar.be is veel informatie te vinden en zoeken lotgenoten steun bij elkaar via een forum.

Wanneer: 20 januari , 20 uur (welkom vanaf 19.30 uur)

Waar

: Het Gevolg, Otterstraat 31-33, 2300 Turnhout

Toegangsprijs

: € 5 per persoon, € 7 voor 2 personen

Inschrijven is aanbevolen en kan via

Bram Verschueren

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio