In Koor for Life!

Print
Antwerpen -

Een heus Music for Lifekoor voor één dag samenstellen, dat is het opzet van ‘In Koor for Life’, een initiatief van Zaterdag Zondag vzw i.s.m. Koor & Stem. Op het programma: een koorbewerking van het Music for Life-lied ‘Never gonna stop’. Om met z’n allen te zingen!

“Als we nu eens zo veel mogelijk koren uit Vlaanderen samenvoegen tot één groot Music for Life-koor”, de zin waarmee het allemaal begon. Nog niet zo lang geleden feitelijk, ergens in de eerste dagen van december. Hans Primusz, artistiek en zakelijk leider van Zaterdag Zondag vzw én dirigent, besloot meteen de actie op rails te zetten. In een mum van tijd kwam het project op kruissnelheid en passeerde het reeds volgende tussenstations:

  • Van… zanger Jonathan Vandenbroeck (Milow) die zijn goedkeuring gaf voor het maken van een koorbewerking van ‘Never gonna stop’ en daarmee ook het project zegende met zijn volledige steun. Jonathan verontschuldigt zich dat hij zelf niet kan komen meezingen wegens andere verplichtingen, maar is zeer benieuwd naar het resultaat én belooft nadien een filmpje van het Music for Life-koor op zijn website te plaatsen.
  • Naar… Koor & Stem, de overkoepelende organisatie van koren in Vlaanderen, die dit initiatief toejuicht en zich ertoe engageert om de oproep te lanceren via hun communicatiekanalen. Récht in de doelgroep.
  • Tot… Studio Brussel die een enthousiaste Siska Schoeters met haar decibelmeter garandeert in het Centraal Station én het project in de running plaatste om live op antenne te gaan op “de dag van de waarheid”.

Eindbestemming

Een Music for Life-koor dat 100 decibel zingt in de grote hal van Centraal Station Antwerpen. Makkelijk bereikbaar via bus, tram en jawel… trein. Per gemeten decibel schenkt ING 10 euro voor Music for Life. Er worden ter plaatse ook lekkere notenpakketten verkocht.

Wie

Zo veel mogelijk koren, gelegenheidskoren, individuele zangers,… Je koor aanmelden kan via deze link.

Wanneer

Zondag 19 december. Vanaf 11.30 uur voor de meezingers; 13.00 uur opname Studio Brussel

www.zaterdagzondag.be

Hans Primusz

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio