KWB VOC Schriek: heren blijven winnen, dames leggen de duimen

Print
Heist-op-den-Berg -

Zaterdag stond de eerste match in de terugronde op het programma van de dames van VOC Schriek. Ze werden verwacht in de sporthal aan de veilingen van Sint-Katelijne-Waver. Op het terrein werd weer duidelijk wat de moeilijke factor was voor deze match: niet zozeer de tegenspeelsters, maar wel de scheidsrechter. Er werd van beide teams orde en tucht verwacht, en vooral geen opmerkingen tegen de beslissingen van de scheidsrechter! Het werd een geladen wedstrijd.

De eerste en de tweede set verliepen goed, hoewel de dames van Schriek meer en meer het gevoel kregen dat zij wel heel streng beoordeeld werden en nooit het voordeel van de twijfel kregen. Integendeel. Het werd 25/23 en 21/25: een quasi gelijke stand.

De derde set begon wat stroever voor de dames van Schriek en ze kwamen op grote achterstand. Beide ploegen kwamen wel weer op gelijke hoogte, maar toen op een gegeven moment een speelster van Schriek een gele kaart kreeg, was de ploeg zo onder de indruk dat het die set niet meer is goed gekomen. Het was voor Schriek duidelijk dat het om een misverstand ging, maar de gegeven kaart bleef. 25/17

De vierde set had de match kunnen doen keren, maar niets wilde nog lukken voor de dames van Schriek: de wedstrijd werd besloten met een niet zo fraaie stand: 25/12.

Frappant was dat bij het handen schudden na de wedstrijd de dames van Libertus zich allemaal excuseerden voor wat er was gebeurd, hoewel zij daar uiteraard geen schuld aan hadden. Het eekend had leuker kunnen beginnen, maar de dames van Schriek lieten het niet aan hun hart komen: volgende zondag spelen ze weer een thuismatch in de turnzaal in Schriek met een nog grotere teamspirit dan voorheen.

Heren

De heren maakten op zondagochtend de verplaatsing naar Merksem. Een bezoek op de vooravond van de wedstrijd aan een wereldvermaarde brouwerij in combinatie met seizoensgebonden ziektes zorgde er voor dat niet iedereen present was. Maar zoals altijd gesteld werd: de besten zijn zij die  (lichamelijk) aanwezig zijn.

In de aanvangsfase bleek al gauw dat de spelregels soms een vrije interpretatie krijgen. De ervaring van de oude rotten in het vak droeg er dan ook weer toe bij dat het voor tegenstrever en scheidsrechter niet altijd even duidelijk is wie op welke positie speelde na een gemaakt punt en dat maakt het ganse spelletje nog leuker.

Het was snel duidelijk dat de spelers uit Merksem geen partij waren voor de hard beukende Schriekenaren en na net geen uur stonden de bordjes op 0-3.

En blijkbaar heeft het sportzaaltje van Schriek voor een nieuwe tendens gezorgd want… ook in de Merksemse sporthal kwam geen warm water uit de douches.

Thuiswedstrijden van 19 december 2010:

09.00 u : heren KWB VOC Schriek - Wilrijk
11.00 u:  dames KWB VOC Schriek - Mechelen Libertus A

Patrick Geysels

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio