168 uur vervlogen tijd

Print

168 uur vervlogen tijd

Willebroek -

Ik ben Yoni Van Dyck, studente aan XIOS, en laat jullie even meelezen in mijn dagboek.

Maandag :

Een gewone schooldag, die start met een alledaagse wandeling naar de bushalte, verloopt zeer snel. Eens weer thuis, krijgt een benauwd gevoel de bovenhand. Al snel merk ik dat er iets niet klopt, mijn kleine kater van 6jaar (foto 1) staat me weer niet op te wachten. Dit is nu al de derde dag, wat voor hem veel is.

Nu leren voor de, door iedereen gehate, test van Nederlands, 21 pagina’s vol moeilijke woorden.

Dinsdag :

Iedereen is zeer zenuwachtig: een test in eigen taal maar toch zo moeilijk, verricht wonderen in ons lichaam. Bij sommigen genereert het een adrenalinestoot. Bij afloop lijken de resultaten mee te vallen. Iemand van de klas is jarig en na hem gefeliciteerd te hebben, zet ik me op de centrale verwarming, leunend tegen de grote ramen op de vierde verdiepin (foto 2). Tot plots dit raam kantelde en ik bijna beneden op de parking lag. Deze gebeurtenis werd bijgewoond door een bonkend hart en de zin ‘Bijna een klasgenootje minder’.

Woensdag :

Vandaag overwin ik mijn angst en neem ik voor de eerste maal de trein helemaal alleen. Hopend op een vriendelijke en veilige NMBS-rit. Nadat ik een opleg van drie euro heb betaald - ik kocht het ticket in de wagon, komen er al complicaties. De trein die zich voor ons bevindt heeft een defecte wagon, waardoor onze trein vertraging zal oplopen. Voor onbepaalde tijd (foto 3)! Na drie uur kom ik eindelijk aan op mijn bestemming en kan het verlengde weekend van start gaan.

Donderdag :

Eindelijk rust, maar het weer reduceert mijn geluk. Een wandeling maken in de gietende regen en koude wind (foto 4), dit zijn de enige elementen die we buiten te verduren krijgen. Normaal gaan we naar de ‘jaarmarktcross’ te Niel, maar wegens het verbluffend slechte weer wordt het binnenshuis op ‘Sporza’ gevolgd.

Vrijdag :

Vanavond ben ik uitgenodigd op de ploegvoorstelling van BBC Kangoeroes-Boom basket in discotheek Carré. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden en verschillende optredens worden vertoond. Dit jaar komen Brahim, Niels de Saxofonist, een dansgroep en als hoofdact Regi met Nelson. Een vriend heeft de buitenwipper niet opgemerkt en verplaatst zich naar het podium. Hij wordt tegengehouden en doet nogal vrijpostig, waarna er commotie ontstaat en de vriend (foto 5) buiten op de parking wordt gezet… met afname van zijn lidkaart.

Zaterdag :

Na de spannende avond van gisteren ga ik weer een evenement tegemoet. Ditmaal een jenever-avond (foto 6) van een vriendin. Wegens de wateroverlast, vooral in Londerzeel, daagt de helft van de genodigden niet op. Ook op deze gebeurtenis was er commotie wegens het ontstaan van familieruzie en personen die al in de wind waren. Maar toch apprecieerde de jarige ons bezoek.

Zondag :

Lang uitslapen en toch nog moe zijn, een nachtmerrie voor iedereen. Ik concipieer een plan voor vandaag en kom al snel tot het besluit om te gaan shoppen in het ‘Waasland Shopping center’ (foto 7) dat vandaag haar koopzondag houdt. Daar waren dinosaurussen omnipresent, maar ook Sinterklaas deed hier zijn intrede en alle kindjes zijn hier zeer blij om.

Eens thuis merk ik dat mijn kleine kater nog steeds niet wedergekeerd is. Op dit ogenblik zal ik het lot moeten aanvaarden en ik kan alleen maar hopen dat hij zijn weg nog terugvindt.

Bij deze gooi ik het bijltje erbij neer en besluit ik dat het een drukke, flamboyante en commotievolle week is geweest. Met veel plezier en toffe elementen, maar evengoed met paradoxale gevoelens en stemmingen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio