BNP Paribas breekt vlot door winstverwachtingen derde kwartaal

Print
BNP Paribas heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 1,9 miljard euro geboekt. Dat is een toename van 46 procent tegenover de 1,31 miljard euro in het derde kwartaal een jaar eerder. Analisten gingen uit van een winststijging tot 1,75 miljard euro.
De Franse moederbank van BNP Paribas Fortis dankt de "heel goede prestatie" onder meer aan het kantorennetwerk (retailbankieren) en een gevoelige daling van de provisies voor slechte kredieten.

De omzet, het nettobankresultaat, kwam uit op 10,86 miljard euro, een stijging met 1,8 pct. De bank noteert een scherpe terugval van net geen 47 pct in de provisies voor slechte kredieten tot 1,22 miljard euro. In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de omzet van de groep uit op 33,6 miljard euro (+11,4 pct). De nettowinst komt uit op 6,3 miljard euro, een stijging van net geen 41 pct. De provisies voor slechte leningen daalden 43,7 pct tot 3,64 miljard euro. In de nieuwe divisie BeLux Retail Banking, die de detailbankactiviteiten in België en Luxemburg omvat, stegen in het derde kwartaal de uitstaande kredieten met 2 pct op jaarbasis. Het nettobankresultaat steeg 3,3 pct tot 837 miljoen euro. Volgens BNP Paribas zet de divisie de "goede commerciële dynamiek voort". Volgens topman Baudouin Prot liggen de gerealiseerde synergievoordelen door de integratie van het voormalige Fortis meer dan zes maanden voor op plan.

.

Nu in het nieuws