Gène Bervoets maakt filmpje over 2060

Print
Antwerpen -

Acteur Gène Bervoets (54) maakt momenteel een filmpje over de buurt 2060. “We hebben de Veldstraat en Park Spoor Noord al gedaan. We gaan ook nog naar het Konincksplein en we bekijken wat de mogelijkheden zijn op cultureel, culinair en recreatief vlak,” aldus Bervoets. Het filmpje kadert binnen het project ‘Noord-Ambassadeur’ van de stad Antwerpen, SJP promotions Antwerpen en NOORDlink.

“We hebben een bekend persoon en een wijkbewoner gekozen als vertegenwoordigers van de Wijk. De wijkbewoner zal eind november bekend gemaakt worden. Hij of zij zal Antwerpen-Noord dan een jaar lang promoten bij familie en vrienden,” vertelt Kristin Lenaers (33) van NOORDlink. Gène Bervoets zal de wijk 2060 op een zo optimistisch en realistisch mogelijke manier vertegenwoordigen in de media. Hij is de eerste Noord-Ambassadeur van de Stad-Antwerpen. Bervoets: “Het is de bedoeling dat we de wijk als positief zien zonder de negatieve dingen uit de weg gaan. We proberen de wijk beter te maken zonder te vertellen dat het hier rozengeur en maneschijn is. We willen heel duidelijk zeggen: “dit en dat én dat kan ook nog verbeteren.”

Persconferentie

Het filmpje wordt nu opgenomen en de volgende dagen gemonteerd. Het zal binnenkort getoond worden tijdens een persconferentie waarbij Antwerpen-Noord gepromoot wordt. “We maken het filmpje naar aanleiding van een dag in mijn leven. Ik woon hier zelf in de buurt en doe mijn inkopen hier, in de Handelsstraat,” zegt Bervoets.

Cult 2060

De hobbykok zal zondag ook aanwezig zijn op Cult 2060. Dat is een cultuurfestival dat de wijk 2060 in de kijker plaatst. Er zullen livemuziek, film, theater en workshops zijn. Tijdens dit cultuurfeest zal Gène Bervoets samen met Christer Elving een workshop geven in Food For Foodies rond het broodje martino.

Eigenares van de kookatelier Daphne Aalders (47): “Je moet het zien als een soort kookdemonstratie over het broodje martino dat ooit zogezegd geboren is op het Konincksplein, een plein dat toen nog gekend was om het nachtleven. Ze doen het in mijn kookatelier en later kunnen de mensen zelf proeven. Het is grappig omdat het broodje martino hier is ontstaan in een snackbar.”

Voor meer informatie over het programma van Cult 2060 kan u terecht op www.antwerpen.be.


Kira Haazen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio