Paul Boeren: nog lang niet opgedroogd!

Print

Paul Boeren: nog lang niet opgedroogd!

Ravels -

Na een carrière als bedrijfsleider van een doe-het-zelf zaak en als commissaris van een Rabobank-filiaal besloot Paul Boeren een heel andere wending aan zijn leven te geven door innovatief met water om te gaan.

Via zijn schoonbroer maakte hij kennis met een gepatenteerde technologie uit Zweden die de structuur van water verandert.

Dit gebeurt door een krachtige rotatie die druk en onderdruk uitbalanceren. De voordelen van deze technologie zijn dat het water ontkalkt en ontgast zonder toevoeging van chemicaliën. Momenteel wordt deze technologie al toegepast bij het vormen van ijs op schaatsbanen. Door een verlaagde viscositeit geeft het systeem een betere kwaliteit van het ijs in combinatie met lagere energiekosten.

Ondanks zijn lichamelijke handicap richtte Paul samen met zijn zoon het bedrijf “Pathema” op. Dit bedrijf is sinds enkele jaren op zoek naar meerdere sectoren waar deze technologie kan worden toegepast. Op dit moment zoekt het bedrijf naar toepassingen binnen de landbouwsector, o.a. voor bemesting en beregening.

Stig Christens, XIOS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio