KWB VOC Schriek blijft in “a winning mood”

De heren van KWB VOC Schriek kregen de buren van Heist-Station over de vloer. Nog voor de match werd gespeculeerd op een spannende wedstrijd omdat bij de tegenstrevers oude bekenden uit het volleybalverleden opdaagden. Is het dan een voor- of een nadeel als je jarenlang verknocht bent aan volleybal waardoor je vele spelers kent?

PeeGee

De combinatie van een betere verdediging en aanval zorgde er voor dat de Schriekenaars snel een voorsprong namen die de Heistenaren niet meer konden overbruggen. Voeg hierbij nog een portie opslagdruk in een kleine zaal en je hebt het ideale recept voor een overwinningssaus.

In de derde set nam de opslagdruk van de Heistenaren toe, waardoor VOC Schriek in de achtervolging moest. Pas op het einde van de derde set kon VOC Schriek de bovenhand nemen en zo de overwinning binnen halen.

Setstanden: 25-17, 25-18 en 25-23.

De dames van Voc Schriek kregen Bornem Branst op bezoek. Een grote uitdaging, want deze ploeg had dit seizoen nog geen enkele set verloren! Daarbij kwam dat de gemiddelde leeftijd van deze ploeg op het eerste zicht wel wat lager lag dan die van Schriek. Was dit een voordeel of een nadeel?

In de eerste set was Schriek duidelijk sterker. De dames van Schriek walsten over Branst heen en niet veel later stond er 25/14 op het scorebord. Hier liet Branst het niet bij. Het veranderde de opstelling en in de tweede set leken de kansen te keren: 19/25 voor Bornem.

De derde set was superspannend. Branst had weer wat meer zelfvertrouwen en zag de gaatjes bij Schriek. De dames van Schriek gingen echter ook voluit en ze haalden, geruggensteund door hun supporters, de set binnen met 25/22.

In de vierde set leken de dames van Branst wat van slag en Schriek won deze met 25/16. Weer een spannende match gewonnen door de dames van Voc Schriek. Op naar de volgende!

Patrick GeyselsMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio