Korn in de AB: het verslag

 

Eén dag na het Guns N' Roses-circus met clown Axl in het Sportpaleis, was het tijd voor wat true rock-'n-roll spirit in de AB, met Dimmu Borgir en Korn.

Tom De Smet

Een wat vreemde situatie: een van de meest bekende black metal-bands in het voorprogramma van een van de meest bekende nu metal-groepen. Niemand die dat echter erg vond, gisteren in Brussel: twee toppers voor de prijs van één.

Dimmu Borgir kwam zijn nieuwe plaat 'Abrahadabra' (net uit) voorstellen, en deed dat met verve. Enkele nieuwe songs werden afgewisseld met ouder werk zoals 'Puritania' en 'The Serpentine Offering'. Zanger Shagrath was in topvorm. Des te jammerer dat het na 45 minuten al finito was.

De pauze werd ingevuld door ene deejay Kid Knuckles, die het ene fantastische metalplaatje na het andere oplegde: van Pantera over Drowning Pool tot Slipknot. De ideale opwarmer voor Korn, dat met 'Right Now' aftrapte. Zelden hebben we de AB zo zien kolken. Korn hield er een stevig tempo op na, en vuurde de ene klassieker ('Here To Stay') na de andere ('Falling Away From Me') af. Zanger Jonathan Davis had er duidelijk zin in, maar het was vooral drummer Ray Luzier die de show stal. De songs van het nieuwe album 'III: Remember Who You Are' pasten naadloos in de set, wat eens te meer bewijst dat Korn met die plaat na een mindere periode weer aanknoopt met zijn betere werk. Met songs als een massaal meegebruld 'Blind' en 'Got The Life' werd de AB dan naar een kookpunt gebracht. Anderhalf uur na de eerste tonen kon de vaststelling enkel zijn: een van de beste concerten die we dit jaar al gezien hebben.