InBev-families pompen cash in Verlinvest

InBev-families pompen cash in Verlinvest

InBev-families pompen cash in Verlinvest

Print
De Belgische aandeelhouders achter AB InBev pompen 100 miljoen euro in de investeringsmaatschappij Verlinvest. Dat blijkt uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Verlinvest is een in­ves­te­rings­ve­hi­kel van de AB In­Bev-fa­mi­lies de Spoel­berch en de Mévi­us.
Uit het Staatsblad blijkt dat het kapitaal van de vennootschap onlangs werd verhoogd met 100 miljoen euro. Daarvan werd al 25 miljoen op de bankrekening van Verlinvest gestort. Per stuk kostte elk nieuw aandeel 592,9 euro.

Bij Verlinvest meldt men dat de historische aandeelhouders een duit in het zakje deden. De verse middelen moeten dienen 'om in te spelen op nieuwe investeringsopportuniteiten', luidt het. Er worden geen verdere details gegeven. Verlinvest is actief in verschillende sectoren, met een voorliefde voor de dranksector. Het heeft in die branche belangen in Sam­ba­zon (fa­bri­kant van pro­duc­ten op basis van de açaibes), Vita Coco (ko­kos­dran­ken), Hint (ge­a­ro­ma­ti­seer­de en ge­vi­ta­mi­neer­de wa­ters) en in Orpar (hol­ding boven de ster­ke­dran­ken­groep Rémy-Coin­treau). Daarnaast is het aandeelhouder van Legsa (cos­me­ti­ca), Do­ves­pa & Pond's In­sti­tu­te (schoon­heids­in­sti­tu­ten), Ar­mo­nea (rust­hui­zen), ToLuna (online-merkenonderzoek) en de Deense zakenbank Ca­pinor­dic. Samen met Co­be­pa con­tro­leert Verlinvest ook de steen­groe­ves Carrières du Hainaut. De familie de Spoelberch is de hoofdaandeelhouder van Cobepa met een belang van iets meer dan 50 procent. De twee investeringsmaatschappijen hebben zes bestuurders gemeen (Grégoire de Spoelberch, Philippe de Spoelberch, Olivier de Spoelberch, Olivier Davignon, Jean-Marie Laurent Josi en Christophe de Marchant). Michel Tilmant, de voormalige directievoorzitter van de financiëledienstengroep ING, is sinds enkele maanden ad­vi­seur van Ver­l­in­vest.

.

Nu in het nieuws