Review: 'Omen' van Soulfly

Review: 'Omen' van Soulfly

Review: 'Omen' van Soulfly

Print

Ze zijn de (ietwat geforceerde) headliner van de Graspop-zaterdag dit jaar, en ze brengen volgende week hun zevende album uit: de mannen van Soulfly, de band rond ex-Sepultura-opperhoofd Max Cavalera.

Deze blog kon het album al beluisteren. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: 'Omen' is een absolute aanrader voor wie van trash metal houdt.

Max Cavalera is de laatste jaren overduidelijk aan het terugkeren naar zijn (roots bloody) roots, dat bleek ook al uit 'Inflikted', de plaat van die andere groep van hem, Cavalera Conspiracy. Weinig gedoe met trommels, doedelzakken en weet ik veel wat nog allemaal dus op 'Omen', maar straightforward trash, zoals al blijkt uit de eerste seconden van het openingsnummer 'Bloodbath & Beyond', die de toon zetten voor wat op de rest van deze cd volgt: een spervuur van riffs, 'longen uit je lijf'-vocals, en bloederige teksten. Buitenbeentje is het elfde en laatste nummer 'Soulfly VII': een instrumentale cooling-off, als afsluiter van een voor de rest ouderwets knallende trash-cd, met als toppers het groovende 'Mega-Doom', het denderende 'Off With Their Heads' en de fantastische single 'Rise of the Fallen', waarop Greg Puciato van The Dillinger Escape Plan een glansrol vertolkt. Wees er maar zeker van dat dit nummer live de totale chaos zal doen uitbreken.

Conclusie? Max is back en 'Arise' laat groeten. Een van de betere Soulfly-albums. Sterk artwork ook.

MEEST RECENT