Judith De Waele kijkt uit naar haar jaar als Miss Elégance

Print

Judith De Waele kijkt uit naar haar jaar als Miss Elégance

Londerzeel -

Judith De Waele , de kersverse Miss Elégance, kwam in Zottegem op 6 september 1988 op de wereld. Al snel verhuisde ze naar Londerzeel, haar huidige woonplaats. In haar kinderjaren kwam cultuur bovendrijven met hobby’s als ballet, gitaar en tekenen. Het bezoeken van museumkampen tijdens de zomer komt nogal vreemd over voor een tiener van 13, maar Judith genoot ervan om in een museum te knutselen en bij te leren met andere kinderen.

Stilzitten en zonnekloppen was aan haar niet besteed. Samen met haar zus trok ze 10 dagen met een rugzak door Ierland. Ze wisten welke steden ze wilden aandoen, toch was het avontuurlijk omdat ze niet alles tot in de puntjes hadden gepland. De trip van haar zus Vera vindt Judith nog avontuurlijker want Vera gaat in augustus voor een jaar naar Hong Kong. “Ik zal Vera missen,” weet Judith nu al.

Journaliste

Na haar middelbaar studies economie vreemde talen waar ze voor de talen koos, volgde ze in Brussel een opleiding journalistiek. “Drie jaar om nooit te vergeten. Het was een fijne tijd waarin ik veel bijleerde zowel over journalistiek als over het leven.”: aldus Judith. Vorig jaar behaalde ze haar diploma, wat niet een eindpunt was, want de studies gaan verder. “Als kind was het mijn droom om egyptologie te gaan doen, maar uiteindelijk koos ik voor kunstwetenschappen en archeologie omdat ik merkte dat er nog veel meer was buiten Egyptologie dat mij interesseerde. ”: zegt Judith over haar studies.

De verkiezing tot Miss Elégance 2010 valt precies op de dag dat Judith 2,5 jaar samen is met haar vriendin Phoebe, dus tweemaal feest.

Genieten

De show in het CC Hasselt ging razendsnel voorbij, in een sfeer waar elke kandidaat de andere bijstond om zich zo vlug mogelijk om te kleden voor een volgend defilé. Voor Judith het besefte, stond ze op het podium met een lint en een kroontje op haar hoofd, bedolven onder de bloemen en gelukwensen.

Op dat moment drong het nog niet door dat zij wel degelijk Miss Elégance 2010 was geworden. Ze genoot wel van elk moment op het podium en zal dit absoluut nooit meer vergeten.

De eerste 24 uren na haar verkiezing verwoord Judith als volgt: “Naderhand zijn we nog met familie, vrienden, de andere finalisten en de organisatie naar de Versuz geweest. Het was leuk om het feest daar verder te zetten, maar toch ik was heel erg moe van de show. De dag nadien was heel rustig en had ik de tijd om echt te genieten van het feit dat ik gewonnen had. Iedereen is heel enthousiast en blij voor mij. Ik heb al veel felicitaties van familie en vrienden gekregen.”

Judith weet nog niet wat het jaar als Miss Elégance 2010 haar zal brengen, maar kijkt er alvast naar uit. Ze wil haar titel ook in alle elegantie ten tonele brengen.

Edgard Bronckaers

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio