1 / 12

Komt de 875-toerenparavent later naar Hoboken ?

Alles begon enkele weken geleden met een mailtje van Mia Pincket, de oma van Daphné Muyters: “Wie heeft er nog ‘oude’ 78-toerenplaten?” Wat bleek: Daphné zit in het derde jaar ‘interieurarchitectuur’ aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en moet ‘een creatief meubelontwerp’ maken als eindwerk voor haar bachelor diploma.

leospaey

“Een paravent met fonoplaten. Dat idee viel mij ineens te binnen,” vertelt Daphné. “Eerst ben ik vinylplaten er gaan kopen in de ‘kringwinkel’ - maar aan een euro per stuk was dat voor mijn studentenbudget onbegonnen werk… Na de oproep van oma kwamen er twee gulle schenkers met een volle doos af.”

“Ik heb - letterlijk dan, leren zagen, schuren en lijmen in het ‘atelier’ - het appartement van oma en bompa aan de Fruithoflaan in Berchem. Deze paravent heeft als functie ‘een plaats onderverdelen in verschillende plaatsen’, vandaar dat hij niet zo hoog dient opgebouwd te worden,” vertelt Daphné verder.

“Dat het een broze constructie is, bewees bompa: hij nam het van de kast en er was terug heel wat werk aan. Voor mij niet erg, want dat gaf me de mogelijkheid om ze aan het werk te zien en foto’s te maken.”

“Als oud-leerling van St.-Eduardus (wetenschappen-wiskunde) moet ik dus nog één jaar doen (masters) en dan ben ik na de verplichte stage interieurarchitecte (voor meer info : http://www.artesis.be/architectuurwetenschappen). Liefst van al zou ik dan aan de slag gaan op een architectenbureau om dan later, wie weet, als zelfstandige te starten…”

“We zullen een camionette nodig hebben om haar eindwerk naar de Paardenmarkt te vervoeren,” denkt oma hardop…

Is dit een nieuwe oproep? Telefoneren mag altijd op 03 295 70 04…

Leo Spaey

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio