Louis, vrijwilliger in De Populier

Dagelijks komt hij vanuit de ‘koekestad’ reeds in de vroege voormiddag naar De Populier, het dienstencentrum aan de Guido Gezellelaan in Mortsel. Steeds trouw op post, al meer dan 11 jaar, een vrijwilliger “pur sang” zoals men dikwijls zegt. Iemand met het hart op de juiste plaats, een grote dosis werkkracht, behulpzaam voor iedereen  en een vriendelijk woord.

Een korte maar gemeende omschrijving van vrijwillig medewerker  Louis Smits (eigenlijk Ludovicus maar dat klinkt nogal officieel  en de meesten weten dan misschien niet eens over wie ik het heb…)

Louis  zorgt alle dagen mee voor het natje en het droogje in de cafetaria  en is een beetje de duivel-doet-al in het dienstencentrum. Hij kent het reilen en zeilen ervan als geen ander, een krasse zeventiger zeker en vast. Op vrijdagmiddag is hij echter niet te houden in de Populier want dan is het zijn kaartnamiddag, wat hem door alle bewoners en medewerkers zeker gegund wordt.

Persoonlijk ken ik Louis al vele jaren, en ik weet dat hij zich ook echt thuis voelt in de Populier , zo een beetje zijn tweede thuis…

En vergeet het niet: hij is ook al de helper van Sinterklaas geweest in Mortsel… dus oppassen rond deze tijd van het jaar, je weet maar nooit!

De Populier is op de weekdagen open zodat iedereen eens langs de cafetaria kan komen!

Louis tot binnenkort.

Elly Follez

elly
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio