Restauratie van “De Goden” kan je gratis volgen

Hoe goed de restauratiewerken aan de 65 vierkante meter grote plafondschildering “De Goden op de Olymposberg’ vorderen; kan iedereen (gratis) gaan bekijken. Het enorme doek was aangebracht tegen het plafond van ‘de Hofkamer’, zijnde het achterhuis van het pand Den Wolsack.

elly

De toenmalige eigenaar (1772) wou pronken bij vergaderingen en/of ontvangsten.

De plafondschildering werd afgenomen en vervoerd naar de grote lokettenzaal van de bank ING aan de Lange Gasthuisstraat 18. Daar kan iedereen tijdens de kantooruren vrij komen kijken en de restauratiewerken volgen. Door de werken aan het bankgebouw zelf is toegang enkel mogelijk via de kleine ingang. Neem binnen de eerste deur links naar de lokettenzaal.

Bij het rechtzetten van het doek zijn spijtig genoeg de panelen waarop het doek is vastgehecht, weggeschoven en scheurde het doek over ongeveer 5 m. De goden waren toen heel even gevallen…

Ga eens een kijkje nemen en laat je verwonderen door hoe mooi de kleuren en details terug tevoorschijn komen. Een uniek maar arbeidsintensief werk voor een wondermooie plafondschildering.

Uiteraard kan het pand ‘Den Wolsack’ aan de Oude Beurs 27 ook bezocht worden. Dit achterhuis dient nog te worden gerestaureerd vooraleer de plafondschildering terug kan geplaatst worden.

Elly Follez

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio