1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Geslaagde seniorennamiddag in Fort 8

Vrijdag 16 oktober was er in het kader van 150 jaar fortengordel rond Antwerpen een gesmaakte seniorennamiddag. Louis Vermijlen - consul-Ant - (let op de schrijfwijze : het heeft met Antwerpen van doen, verduidelijkt hij) leidde met zijn digitale presentatie op een aangename manier de senioren langs de forten en bolwerken in binnen- en buitenland.

leospaey

De massale opkomst bewijst dat er ook vandaag nog een ruime belangstelling is voor voordrachten als deze.

Groene zone

“Ik ben blij dat ik gekomen ben,” zegt Jeanneke. “Militair hebben die forten nooit veel invloed gehad, heb ik altijd van mijn pa gehoord. Maar dat ze er vandaag als groene zone of voor het verenigingsleven nog zijn, is een goeie zaak !”

Petra en Annnemie

“En het was niet te schools of te ingewikkeld” overtuigt Mia. “Zo weet ik nu terug dat waar nu het shoppingcentrum is, het Fort van Wijnegem was… En het verhaal dat er bij de bouw ervan geen ondergrondse parking kon komen omdat er veel te veel straffe beton in de grond stak, heeft die mijnheer ook bevestigd. Maar nu moet ik eerst Petra, dat meiske met die vlecht daar, nog gaan bedanken. Als seniorenconsulente van Hoboken heeft ze dat - natuurlijk niet alleen - toch weeral goed georganiseerd !  En de aanwezigheid van schepen Annemie Langmans stellen we natuurlijk ook op prijs. Haast u, want nu volgt  nog een rondleiding. De gids wacht buiten…”

Dat er ‘pateekes’ en koffie gereed stonden toen ze binnenkwam, is ze vergeten te zeggen. Maar het was dus ook letterlijk een gesmaakte namiddag.

Leo Spaey

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio