Nieuws over Rammstein, Clawfinger, Legion of the Damned...

 

Druk, druk, druk, maar back in black, met enkele korte meldingen:

* Het Zweedse Clawfinger (foto) brengt zijn klassieker 'Deaf, dumb, blind' uit 1993 opnieuw uit. De band speelt het hele album (met hits als 'Nigger' en 'Truth') opnieuw in en zal daarbij een beroep doen op gastmuzikanten. Enkele leden van Rammstein zouden van de partij zijn.

* Over Rammstein gesproken: hun nieuwe album 'Liebe ist für alle da' is uit. Na twee luisterbeurten ben ik er nog niet echt uit wat ik ervan vind. Over de nieuwe van Five Finger Death Punch ('War is the answer') kan ik kort zijn: bagger.  

* Het Nederlandse Legion of the Damned neemt op 14 november op het Duitse Trash Assault Festival een live-dvd op.

* Sjoera Roggeman van het Antwerpse Angeli di Pietra is aan haar amandelen geopereerd en is dus vocaal even buiten strijd (get well soon). Ondertussen werkt de band aan de opvolger van hun album 'Storm over Scaldis'.

* Het Antwerpse rockconcern De Rots breidt uit en start een filiaal in Aalst. Het café annex de metalwinkel opent begin november in de Vlaanderenstraat.

* Tot slot: de site Ashladan is begonnen met een death metal-special, met wekelijks een interview met een band. Hier kan je gesprekken lezen met onder meer Demolished en Agathocles.

En daarmee zijn we weer helemaal up to speed.

Tom De Smet