Group Depré neemt Trouw Nutrition Belgium over

Group Depré met hoofdzetel in Beernem heeft de huisdierenvoeding van Trouw Nutrition Belgium in Gent overgenomen. Depré is een familiebedrijf gespecialiseerd in dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren.

De overname past in de strategie van Group Depré om haar tak met hobbyvoeding voor vogels, duiven, knaagdieren, neerhofdieren, katten en honden uit te bouwen.

belga.be

Die tak is sinds 2006 ondergebracht in de dochtervennootschap Fides Petfood met vestiging in Oostende. Trouw Nutrition Belgium maakt deel uit van het Nederlandse beursgenoteerde Nutreco. Group Depré heeft een omzet van 170 miljoen euro en verschaft werk aan 170 mensen in vier vestigingen in België. De groep produceert industriële mengvoeders voor de intensieve veelteelt en hobbyvoeding voor huisdieren. Fides Petfood in Oostende beidt werk aan vijftien mensen. Op jaarbasis wordt er 15.000 ton droog honden- en kattenvoer geproduceerd. Door de overname zal de tewerkstelling op korte tijd verdubbelen. De productie zal verhoogd worden tot 45.000 ton.