Vliegverkeer daalde met ruim 8 procent in eerste jaarhelft

Vliegverkeer daalde met ruim 8 procent in eerste jaarhelft

Vliegverkeer daalde met ruim 8 procent in eerste jaarhelft

Print
Het vliegverkeer in ons land is in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim 8 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse statistieken van Belgocontrol, het overheidsbedrijf dat instaat voor de veiligheid van het Belgische luchtruim.
Alles samen behandelde Belgocontrol van januari tot eind juni 533.608 vliegbewegingen, of 47.617 minder dan in de eerste jaarhelft van vorig jaar.

De grootste daling was er voor de luchthaven van Zaventem (-12,63 procent) en voor het radarcentrum van Canac (-11,51 procent), dat het overvliegend verkeer controleert. Op Zaventem werden de eerste zes maanden 116.227 vluchten geteld, zo'n 16.807 minder dan dezelfde periode vorig jaar. Bij de vier regionale luchthavens van België (Oostende, Antwerpen, Charleroi en Luik) werden er in de eerste jaarhelft dan weer meer vliegbewegingen genoteerd: +2,2 procent tot 154.713. Maar ook hier werd de crisis gevoeld, de groei van het aantal vliegbewegingen was immers te danken aan de toegenomen activiteit van de vliegscholen.

.

Nu in het nieuws