Boeiende studiedag 150 Jaar Fortengordel Antwerpen

Naar aanleiding van 150 jaar Fortengordel Antwerpen werd zaterdag 13 juni een uitgebreide studiedag georganiseerd in Fort 4 door Simon Stevin, het Vlaams Vestingbouwkundig Centrum. De aanwezigen werden er om 9 uur verwelkomd met koffie, waarna op de binnenkoer van het reduit voordrachten in verband met het militair erfgoed volgden met gastsprekers Robert Gils (voorzitter Simon Stevin), Hugo Tant en Bart Legroux Bart.

elly

Fons Jespers, schepen van Mortsel, hield een inleidende toespraak.

Na de lunchpauze brachten de deelnemers in verschillende groepen een bezoek aan Fort 4 onder leiding van de gidsen. Met de autobus werd ook een bezoek met korte rondleiding gebracht aan Fort 3 en Fort 5.

Fort 4 kan terugblikken op een geslaagde dag, gelukkig met ongelooflijk betere weersomstandigheden dan de voorgaande dagen, wat de rondleidingen aangenamer maakte. Zoals te zien is op de foto maakten de aanwezigen dankbaar gebruik van de legerdekens die door Fort 4 bij evenementen op de binnenkoer steeds worden uitgeleend om de kilte te bestrijden)

De bezoekers hebben tevens de in uitvoering zijnde restauratiewerken aan de inkom van het binnenfort kunnen bewonderen. Op deze plaats starten de gidsen van Fort 4 vanaf midden september met de rondleidingen en de info.

We mogen zeggen en schrijven dat het een boeiende dag is geweest en voor velen toch een openbaring om deze baksteenbouwkundige parels te bezoeken.. Voor velen een ’smaakmaker’ om terug te komen voor een doorgedreven detailbezoek.

De organisators en gidsen kijken dan ook tevreden (maar moe) terug op deze drukke mooie dag.

Elly Follez

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio