Test-Aankoop wint het van verzekeringsmakelaars

De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft de Federatie voor Verzekerings- en Financiële Tussenpersonen (FVF) in het ongelijk gesteld in een zaak die ze had aangespannen tegen een dienst die consumentenorganisatie Test-Aankoop in maart op zijn website lanceerde.

belga.be

Volgens de FVF overtrad Test-Aankoop de wet op de verzekeringsbemiddeling, maar de rechter wees de vordering af, zo meldt de consumentenorganisatie.

Naar aanleiding van de werelddag van de consument op 15 maart lanceerde Test-Aankoop een module 'mijn contracten' op zijn website. De dienst moest consumenten helpen hun contracten te beheren. De FVF, waarbij meer dan 1.100 verzekeringsmakelaars zijn aangesloten, struikelde over het vervaldagagenda-systeem. Dat houdt in dat wanneer de einddatum van een contract eindigt, de consument wordt verwittigd door Test-Aankoop en te horen krijgt wat voor het type van contract de beste keuze is. Mocht een en ander aanleiding geven tot de opzegging van het vigerende contract, dan stelt Test-Aankoop ook de nodige modelbrieven ter beschikking. Volgens de FVF stelde Test-Aankoop zich op die manier boven de wet. De rechtbank van koophandel volgde de federatie evenwel niet.