Modedefilé in Sint-Ursula… of was het Parijs?

Modedefilé in Sint-Ursula… of was het Parijs?

Modedefilé in Sint-Ursula… of was het Parijs?

Print
Lier -

Modeshows zijn een echte traditie in het Sint-Ursula-instituut. Sinds het begin van de jaren tachtig presenteren de leerlingen Mode hun creaties op de catwalk. Het project wordt degelijk en intens voorbereid. Regelmatig overleg tussen leerkrachten is hierbij onontbeerlijk.

Het gaat immers om een vakoverschrijdend project waar verschillende afdelingen aan meewerken.

Aangezien deze modehappening kadert in de geïntegreerde proef van de leerlingen van 7 Mode-Verkoop, voeren ze hiervoor een aantal heel praktische opdrachten uit. Sponsors zoeken, een programmaboekje samenstellen, de zaal decoreren en promotie voeren behoren tot de vaste taken. De leerlingen leren plannen, organiseren, samenwerken en zich creatief uiten. Ze ontwerpen en leren tegelijkertijd optimale stijl- en kleurencombinaties en afwerkingmethodes te kiezen. Hun gevoel voor esthetiek vaart er wel bij.

De twee jaar durende voorbereiding, het samen overleggen, de gezamenlijke oefenmomenten, als groep de catwalk inpalmen en de intense samenwerking met de begeleidende leerkrachten zorgen ervoor dat leerlingen Mode heel wat zelfvertrouwen opbouwen en er elke modehappening opnieuw een goed gevoel aan overhouden.

De show had plaats in de Spaanse Poort Den Bril. Tot viermaal toe lokte het defilé een volle zaal. De toeschouwrs waanden zich mede door het deskundige licht, klank en video op de achtergrond in Parijs…

Meer sfeerbeelden van deze show kan je hier bekijken: http://blog.seniorennet.be/rik07/

Rik Bols

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio