1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Carine leidt aardbeienkwekerij in Klein-Vorst

Jawel, de lente is weer in het land! En om het nog allemaal dat tikkeltje vrolijker en lekkerder te maken, bloeien en groeien de aardbeien weer dat het een lieve lust is! Ook in Laakdal proeft de lente weer wat zoeter, want in de aardbeienkwekerij in Klein-Vorst is de eerste kweek aardbeien weer klaar om geplukt, verkocht en verslonden te worden.

elkecelenxios

Deze aardbeienkwekerij is een bloeiend bedrijf dat wordt geleid door Carine Van Hove. Jawel, u leest het goed, geen gepensioneerde boer maar een moderne zakenvrouw staat aan het hoofd van dit bedrijf. Ze is daarbij zeker niet te lui zelf de handen uit de mouwen te steken, zowel wat betreft de serres te controleren als wat betreft het administratieve gedeelte.

In de jaren ‘80 werkte ze als directiesecretaresse bij een multinational, en was de aardbeienkwekerij voor haar en haar man een bijberoep, op dat moment bood het bedrijf ook alleen nog maar buitenaardbeien aan. Toen ze in 1993 besloot haar job als directiesecretaresse op te geven, werd het bedrijf uitgebreid tot de groothandel zoals we het nu kennen, een bloeiende kwekerij met velden verspreid over Klein-Vorst en talrijke serres.

Het aardbeienbedrijf Ter Hutte bevindt zich in de rustige natuur, dicht bij de tennisvelden van TC Laakdal, waar een waaier aan velden te bespeuren valt, en de geur van verse aardbeien meteen het lentegevoel prikkelt. Als u toevallig al wandelend of fietsend langs het bedrijf zou passeren, maak dan even een stop aan de aardbeienautomaat, koop een bakje van deze zomerse vruchten en geniet zelf van de overheerlijke aardbeien!

Elke Celen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio