1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ruilbeurs en andere evenementen in Veerle

Eén van de mooiste evenementen in mijn gemeente, en tevens een tamelijk uitzonderlijk evenement, is de ruilbeurs in het Buurthuis van Veerle Heide in Laakdal. Elke derde zondag van de maand komen verzamelaars samen om te ruilen en hun collecties te tonen.

elkecelenxios

Panini-stickers, doodsprentjes, postkaarten, munten, postzegels, flippo’s, zelfgemaakte kaartjes en zelfs verschillende soorten verpakkingen van suikerklontjes worden her en der uitgewisseld. Eén van de verzamelaars wist me te vertellen dat deze suikerklontjes, waarop zelfs voetbalspelers afgebeeld staan, in Frankrijk worden verkocht. Ginds bestaan nog steeds speciale suikerbeurzen om verzamelaars de kans te geven hun verzameling suikerklontjes uit te breiden.

Ruilbeurzen zijn in onze streek niet meer zo frequent te spotten, enkel in Veerle Heide, Testelt, Herselt en Oevel kan men nog ruilclubs vinden. De ruilbeurs van Veerle Heide wordt al sinds 1979 georganiseerd, eerst door de KWB, maar twee jaar geleden kwam de organisatie in handen van parochiale werken. De voorzitter is nog steeds dezelfde, Marcel Blockx, die dit jaar dus ook al 30 jaar lang de ruilbeurs organiseert.

Wil je zelf eens de sfeer opsnuiven op de ruilbeurs? De volgende ruilbeurs zal doorgaan op 21 juni, van 9 tot 12 in het Buurthuis, de toegang is gratis en iedereen is welkom!

Niet enkel ruilbeurzen worden in het Buurthuis georganiseerd, sinds vorig jaar organiseert men ook een Oldtimerdag ten voordele van Levensruimte, en ook dit jaar zullen er weer talrijke oldtimers van de partij zijn op 27 september aanstaande. Het speciale aan deze oldtimerdag is dat de verschillende soorten voertuigen tegelijk van de partij zijn, dus zowel brommers, moto’s als auto’s zullen die dag te bewonderen zijn. Nergens anders in België worden deze voertuigen tegelijk tentoongesteld tijdens zo’n evenement. De brommers en moto’s enerzijds en de auto’s anderzijds gaan dan elk een verschillende richting uit, dit uit veiligheidsoverwegingen. In de namiddag worden dan de omgekeerde routes gereden, zodat iedereen, in welk voertuig men zich ook bevindt, de kans heeft om dezelfde trekpleisters die onze gemeente rijk is, te bewonderen.  

September wordt  een drukke (feest)maand, want dan zal het ook precies 40 jaar geleden zijn dat de kerk in Veerle Heide werd ingewijd, en daarom wordt er op 12 september een grote viering gehouden. Nu we toch in feeststemming zijn, volgend jaar bestaat Veerle Dorp 150 jaar, en deze viering zal uiteraard ook met verschillende activiteiten worden bijgestaan! U hoort het, Veerle Dorp en Veerle Heide bruisen volop!

Elke Celen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio