"Met onze Channel Zero-actie hebben we een gevoelige snaar geraakt"

De Facebook-actie 'We want a Channel Zero reunion concert', waarover deze blog eerder berichtte, loopt vrolijk verder. De kaap van 2.000 leden is niet ver meer af. Tijd om initiatiefnemer Samuel Sixtus even aan het woord te laten.

Tom De Smet

Metal Maniac: Hoe ben je op het idee voor deze actie gekomen?

Samuel: Door allerlei omstandigheden heb ik Channel Zero nooit live gezien. Ik luister nog regelmatig naar de cd’s, en ik luister nog geregeld naar Skitsoy, de groep van voormalig Channel Zero-zanger Franky De Smet - Van Damme, die ik ook vaak live gezien heb. Tijdens de laatste optredens die ik gezien heb speelde Skitsoy ook steeds een paar Channel Zero-nummers. Telkens koekenbak. En dan gaat een mens al eens aan het dromen...

De Facebook-groep kwam er nadat ik alweer de zoveelste aanvraag had gekregen voor één of andere groep rond één of andere dwaze toestand. Het idee achter zo’n groep leek me wel wat. Doch niet met de Facebook-groep als doel, eerder als onderdeel van een project om die droom te verwezenlijken. Vandaar dat we er ook actief mee bezig zijn. Het opvolgen van het aantal leden, het af en toe plaatsen van een postje of een foto, en het en masse communiceren met gelijkgezinden...

Metal Maniac: Wat maakt Channel Zero zo speciaal?

Samuel: Algemeen kun je zeggen dat Channel Zero binnen hun genre toch tot de meest succesvolle Belgische groepen ooit behoort. Zelf bezoek ik redelijk frequent optredens, meestal in de Belgische underground metal scene. Er zijn momenteel een aantal steengoede Belgische metal- en rockbands. Groepen zoals Oceans of Sadness, In-Quest, After All, Thurisaz en nog zoveel meer brengen elk binnen hun genre topkwaliteit op het podium. Channel Zero behoort minstens tot dat clubje steengoede bands, en heeft als speciale verdienste dat ze via enkele grote podia het genre een stevige boost gegeven heeft. Elke Belgische band die nu actief is in het genre kan niet anders dan Channel Zero bedanken. Via dit initiatief hoop ik dus twee dingen te kunnen bereiken. Een gezamenlijke "dank u Channel Zero, we zijn jullie nog lang niet vergeten!" van het publiek, en het grote gat in mijn persoonlijke cultuur stoppen: ze eindelijk eens live zien.

Metal Maniac: Heb je al iets gehoord van (de entourage van) Channel Zero?

Samuel: Neen. We zoeken wel contact, en we hopen dat er nu snel reactie komt. Ik moet toegeven dat het toch wel lastig is om het enthousiasme in toom te houden. Enerzijds willen we snel weten hoe de vork in de steel zit, anderzijds willen we niet te pushy overkomen. Enkel en alleen over de aanpak naar Channel Zero toe worden aan de toog heelder strategieën uitgedokterd, hoe later op de avond hoe zotter. En als je ziet welk vuur er daar brandt, dan kan je alleen maar concluderen dat we bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt hebben. Dus, ik hoop op positief nieuws.

Nog geen lid? Surf naar Facebook en zoek op We want a Channel Zero reunion concert.

MEER OVER Metal Maniac