Golfkartonproducent Catala wil twintigtal bedienden laten afvloeien

De directie van golfkartonproducent Catala, die in drie vestigingen in België 280 mensen tewerkstelt, wil de arbeidscontracten van een twintigtal bedienden beëindigen. Dat heeft ze meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

De directie wijst voor de beslissing naar "de sinds 2002 ingeschreven verliezen, vermeerderd door de internationale economische crisis en de daaraan verbonden vertraagde aanvragen".

belga.be

Zo is de productie bij Catala met 38 procent achteruitgegaan in vergelijking met het gemiddelde van de voorbije zes jaar. De reeds genomen maatregelen om de vaste kosten te beperken bleken niet voldoende, zo luidt het nog, en daardoor moet een twintigtal bedienden het bedrijf verlaten. De directie wil naakte ontslagen vermijden en mikt op brugpensioen. Er worden binnenkort onderhandelingen opgestart met de syndicale vertegenwoordiging. De notering van het aandeel Catala op Euronext Brussel was gisteren geschorst in afwachting van een mededeling. Vandaag hernam de notering. Catala stelt in Drogenbos, Hoboken en Glain in totaal 280 mensen tewerk.