Negen extra shifts bij Volvo Car Gent om vraag naar XC60 op te vangen

Bij Volvo Car Gent worden de komende maanden negen extra weekendshifts gedraaid om de gestegen vraag naar de XC60 op te vangen. Dat bevestigt fabriekswoordvoerder Mark De Mey vandaag.

"Bovenop overwerk op vrijdag, worden in mei, juni en september negen extra shifts gewerkt om tegemoet te komen aan de gestegen vraag uit de verschillende markten, maar hoofdzakelijk uit China en hoofdzakelijk naar de XC60", aldus De Mey.

belga.be

"Het betekent dat we opnieuw een sterk jaar gaan krijgen."Details over hoeveel er geproduceerd wordt, zullen pas donderdag bekendgemaakt worden. Momenteel rollen dagelijks, verspreid over drie shifts, 1.200 voertuigen van de Gentse band.Gino Hautekeete (ACV) zegt dat vakbonden gelukkiger zijn met meer productie dan met minder. "Tot nu tot is het jaar zeker niet slecht geweest, met amper één dag werkloosheid in de opstart van het jaar. Zoals het er nu naar uitziet, zal ook het tweede kwartaal meevallen. Hopelijk komen de voorspellingen ook uit."Bij Volvo Car Gent bestaat al bijna tien jaar een akkoord over meerproductie, wat financieel aantrekkelijke voorwaarden biedt voor de arbeiders.Bij Volvo Car Gent werken ruim 4.500 arbeiders. Vorig jaar werden er 253.279 wagens gebouwd.