Topman BMW verdient 7 miljoen euro

De topman van BMW, Norbert Reithofer, heeft vorig jaar 7 miljoen euro verdiend. Dat is 6 procent meer dan in 2012. Samen ontvingen de leden van het directiecomité bijna 34,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Duitse autofabrikant.

Het bedrijf verwacht de winst dit jaar aanzienlijk op te krikken dankzij lagere investeringen en de introductie van nieuwe modellen.

belga.be

De Duitse fabrikant van luxeauto's gaat daarbij uit van een winst voor belastingen, die vorig jaar 7,9 miljard euro bedroeg.In 2013 investeerde BMW fors in nieuwe modellen en de uitbreiding van de productiecapaciteit. Dit jaar verwacht het bedrijf, dat ook de merken Mini en Rolls Royce maakt, daar de vruchten van te plukken. Een van de nieuwe modellen die de autobouwer op de markt brengt, is de Mini Hatch. Die auto wordt vanaf de zomer ook gebouwd bij VDL Nedcar in het Nederlands Born.BMW reikt een recorddividend van 2,60 euro per gewoon aandeel uit. De drie grote aandeelhouders, Johanna Quandt, Stefan Quandt en Susanne Klatten, kunnen daarbij rekenen op een fikse uitbetaling. De familie heeft samen 46,7 procent van het bedrijf in handen en krijgt, als de algemene vergadering zijn goedkeuring geeft, gezamenlijk ongeveer 731 miljoen euro. De familie Quandt verdiende de voorbije drie jaar meer dan 2 miljard euro aan BMW.