Veel volk op afscheid van de Bist.

Niet enkel de infostand met de maquette van het nieuwe plein en het lekker weertje lokte zaterdag 28 februari veel volk naar de Bist - maar zeker ook de twee kramen waar van 14 tot 17 uur gratis fritten werden uitgedeeld.

“Ik heb ruim een kwartier moeten aanschuiven - maar dat was niet zo erg want in de wachtrij zag ik een oude vriendin terug.

We gaan zeker nog eens bijpraten, maar dan bij een lekkere pint ” zegt Maria.

“Julia, profiteert ervan, want het is ‘verniet’ ” klinkt het wat verder.

Iemand beweerde zijn portie frit met mayonnaise dubbel en dik betaald te hebben met zijn vergeten-schijf-parkeerbon.

“Ik hoop dat de werken wat vlotten, en dat de middenstanders en hun klanten het gedurende de twee jaar dat het allemaal gaat duren moedig volhouden ” merkte  een realist op.

En Fons werd uitgedaagd de namen van de zes cafés die er in de jaren vijftig aan de Bist waren op te sommen - en hij slaagde er wonderwel in !

“Café de Wip - dat moeten de jonge snaken toch zeker nog weten, café de Witpen, café Duivenbond, dat van de Flébus : café de Zwaluw, café het Brouwershuis en café Op ‘t Hoekske . En dat er ginds nog ooit een pantoffelfabriekje was - en dat kunstschilder Bernard De Pooter hierover woonde krijgt ge er nog bovenop !”

Maar wat brengt de toekomst ? Aan de hand van een maquette en schetsen werd dit duidelijk geïllusteerd.  Hierover vind je ook alles terug op www.wilrijk.be/masterplan - daar wordt ook een dagboek bijgehouden en zijn  de foto’s van de werken aan het gemeenschapscentrum ondergebracht. Meer info bekom  je ook op 03 820 53 58.

“Als het op de nieuwe Bist zo gezellig wordt als vandaag op de oude - dan gaan we ervoor !” zegt Frans die blij was nog eens een ‘klappeke’ gedaan te hebben - “en wees gerust, ik kom alle dagen kijken wat ze wel of niet uitgevoerd hebben !”

Leo Spaey

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio