Audi gaat vanaf 2016 een model Q1 bouwen

Audi gaat vanaf 2016 een model Q1 bouwen

Audi gaat vanaf 2016 een model Q1 bouwen

Print
De Duitse luxewagenbouwer Audi gaat vanaf 2016 een model Q1, een nieuwe compacte SUV, bouwen in zijn fabriek in het Duitse Ingolstadt. Dat heeft Audi maandag bekendgemaakt. De fabriek in Vorst, waar de Audi A1 gebouwd wordt, grijpt naast de productie van de Q1.
Maar op die Q1 is vanuit Audi Brussels "nooit meteen aangedrongen", zo is te horen bij de vakbonden. Ook een woordvoerder van de fabriek in Vorst zegt dat dit thema niet relevant is voor Audi Brussels.

Audi-topman Rupert Stadler zei maandag dat de Q1 een "belangrijke bouwsteen" zal worden voor de groeistrategie van de autobouwer. Met de Q1 breidt Audi zijn SUV-strategie nog verder uit naar onder toe. Audi Brussels wacht momenteel af wat haar opdracht zal worden vanaf 2016. Volgens vakbondsman Hedwin De Clercq van het ABVV moet in de komende weken duidelijkheid komen over welk(e) model(len) de fabriek in Vorst toegewezen krijgt. "In Duitsland zijn ze bijzonder tevreden over Audi Brussels en heeft men al laten weten dat er zeker een oplossing komt voor na 2016", aldus De Clercq. Voor de komende twee jaar heeft Audi Brussels volgens de vakbondsman wel extra productie gevraagd aan Duitsland. Voor volgend jaar zou de fabriek in Vorst uitkomen op 108.000 wagens, wat te weinig zou zijn voor volledige productie.

Nu in het nieuws