Dochter Antwerps havenbedrijf bouwt drie nieuwe windturbines op Linkerscheldeoever

Print
Wind aan de Stroom, de publieke projectvennootschap voor windontwikkeling van de Linkerscheldeoever, heeft vandaag een overeenkomst getekend met DP World voor de inplanting van drie nieuwe windturbines. Dat meldt het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen in een persbericht.
Twee ervan komen op de containerterminal van Antwerp Gateway op de oostkant van het Deurganckdok. Een derde wordt bij het Noordelijke Insteekdok bij Global Container Services geplaatst.

De bevragingen voor de turbinebouwers en de financiering zijn momenteel lopende. In de tweede helft van 2014 kan er met de eigenlijke bouw van de turbines - van elk drie megawatt - gestart worden. "Ze worden bewust wat robuuster gemaakt om bestand te zijn tegen de zwaarste stormen", zegt directeur Giovanni Vercammen. "Dit doen we opdat de havenoperaties ook in de directe omgeving van de turbines in alle veiligheid worden verdergezet." Met de ondertekening heeft Wind aan de Stroom inmiddels terreincontracten voor 31 locaties en evenveel windturbines. Een aantal turbines wordt voorzien op percelen waar momenteel geen bedrijven gevestigd zijn. DP World nam recentelijk nog een biogasinstallatie op de Antwerp Gateway-terminal in gebruik. Ook die installatie heeft een vermogen van drie megawatt.

.

Nu in het nieuws