Unizo roept derde vrijdag van november uit tot "Dag van de Ondernemer"

Als het van ondernemersorganisatie Unizo afhangt, wordt iedere derde vrijdag van november voortaan uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt zei vrijdag op een persontmoeting in Opglabbeek dat meer positieve aandacht voor het ondernemerschap nodig is.

belga.be

"De publieke opinie mag best wat meer respect opbrengen voor de risico's die ondernemers nemen, de werkgelegenheid die ze verschaffen en de welvaart die ze brengen", aldus Van Eetvelt.

Deze week worden de kmo's overal in Europa in de kijker geplaatst. Unizo wil nog een stapje verder gaan en de derde vrijdag van november traditioneel uitroepen tot Dag van de Ondernemer. Het initiatief werd vrijdag aangekondigd in Opglabbeek. "Ondernemers verdienen een schouderklopje en dan is de aandacht voor wat ze iedere dag presteren, zeker op zijn plaats", vindt Karel Van Eetvelt. "We hebben er allemaal belang bij dat ondernemerschap door de publieke opinie als positief en noodzakelijk wordt beschouwd. Vandaag overheerst nog veel te veel het negatieve imago. Helemaal onterecht. Er moet wat meer respect komen voor de economisch welvaart die dankzij onze kmo's gerealiseerd wordt."Van Eetvelt deed daarbij ook een oproep aan de ondernemers zelf. "Om hun rol in het economische weefsel te blijven spelen, moeten ze inspelen op tendensen, zoals de vergrijzing."Unizo zet de deur open naar andere organisaties om voortaan samen de jaarlijkse Dag van de Ondernemer te vieren. De apotheose van de eerste editie wordt alvast het Feest van de Ondernemer, dat vrijdagavond plaatsvindt in Bokrijk.