Desinvesteringen leveren Gimv halfjaarwinst op van 21 miljoen euro

De investeringsmaatschappij Gimv heeft in de eerste helft van haar boekjaar een nettowinst geboekt van 21 miljoen euro, waar ze in dezelfde periode vorig jaar nog een verlies van 8 miljoen euro in de boeken moest schrijven. Dat meldt Gimv vandaag.

De winst is vooral te danken aan de meerwaarde die Gimv kon boeken op de verkoop van zijn participaties in Endosense en Square Melon, op de gedeeltelijke verkoop van de belangen in Ablynx en Ceres en bij een kapitaalvermindering bij Greenyard Foods.

belga.be

De desinvesteringen leverden Gimv een nettomeerwaarde op van 15,2 miljoen euro.Tijdens het eerste semester, dat liep tot eind september, bedroegen de directe investeringen van Gimv 46 miljoen euro, waarvan de helft ging naar nieuwe dossiers. De maatschappij zegt haar investeringscapaciteit op peil te kunnen houden dankzij een kasbuffer van 138 miljoen euro.Gimv bevestigt vandaag de versnelling bij het infrastructuurfonds DG Infra, een joint venture met Belfius, die vorige week werd aangekondigd. Het fonds wil de komende vijf jaar, samen met externe investeerders, 400 miljoen euro ter beschikking stellen voor infrastructuurprojecten.De maatschappij komt ook even terug op het dossier van het groenestroombedrijf Electrawinds, dat in een cruciale fase zit. "Een scenario van discontinuïteit kan een sterke invloed hebben op de waardering van onze investering in Electrawinds", luidt het in het halfjaarbericht. "De waarde van de investering door Gimv in Electrawinds (direct en via de fondsinvesteringen) vertegenwoordigt per eind september 2013 1,9 procent van het balanstotaal, opgesplitst in 3,1 miljoen euro equity en 16,7 miljoen euro verstrekte leningen."