Brouwers en horeca willen lagere accijnzen op bier

De accijnzen op bier mogen zeker niet verder verhoogd worden, en moeten zelfs omlaag. Dat vinden de Belgische Brouwers en de horecafederaties in ons land. Ze lanceren samen een oproep in de aanloop naar de verkiezingen van 2014.

"Een beleid dat niet goed is voor brouwers en horeca is een beleid dat niet goed is voor de globale economie", stellen de Belgische Brouwers, HoReCa Vlaanderen, HoReCa Brussel en HoReCa Wallonie in een persbericht.

belga.be

"Beseffen we wel genoeg dat voor elke job in een brouwerij er een tegenover staat in de landbouw, een in de logistiek en twaalf in de horeca? "De horecafederaties en de brouwers roepen niet alleen op om de accijnzen te verlagen, maar ook om "een mogelijk positief effect van een btw-verlaging in de horeca opnieuw in overweging te nemen", de fiscale druk op de horeca te verlagen, en de invoering van de geregistreerde kassas's gefaseerd te laten verlopen en te vergezellen van "positieve maatregelen op fiscaal en sociaal vlak".De regering Di Rupo besliste afgelopen zomer bij de begrotingsbesprekingen om de accijnzen op alcohol en tabak lichtjes te verhogen.

Nu in het nieuws