Alfacam-overnemers Videohouse en AED nemen derde van personeel mee

Alfacam-overnemers Videohouse en AED nemen derde van personeel mee

Alfacam-overnemers Videohouse en AED nemen derde van personeel mee

Print
De failliete Alfacam Group uit Lint wordt overgenomen door Euro Media Group-dochter Videohouse en AED Rent. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. Een 35-tal werknemers van de oorspronkelijke 110 kunnen aan de slag blijven.

Na het faillissement van het bedrijf van zakenman Gabriël Fehervari op 19 april zijn vandaag officieel de overnemers van de Alfacam Group bekend gemaakt.

Het Vilvoordse bedrijf Videohouse, een dochterbedrijf van de Franse Euro Media Group, kwam eerder al in het vizier en bevestigt dat het de technische uitrusting zal overnemen, waaronder de hogedefinitiecaptatiewagens. AED Rent uit Willebroek, dat audiovisuele oplossingen aanbiedt neemt de grond en de gebouwen over. Videohouse neemt 26 medewerkers mee in de nieuwe activiteiten. Bij AED wordt voorzichtig het getal van 12 genoemd. Daarmee blijft er ongeveer een derde van het oorspronkelijke personeelsbestand over. De overnameprijs voor het geheel wordt geschat op zowat 25 miljoen euro. Volgens curator Alain Van den Cloot waren er ten tijde van het faillissement nog voor circa 4 miljoen aan uitstaande vorderingen. Onder de curateleperiode werd nog voor 5 miljoen euro aan activiteiten gegenereerd. Volgens de curator is het nog niet duidelijk of ook de Vlaamse overheid via haar waarborgen geld zou verliezen.

.

Nu in het nieuws