Nieuwe directie Photo Hall behoudt 12 van de 17 winkels

Kevin Boirayon, de nieuwe eigenaar van winkelketen Photo Hall, zal 12 van de 17 Photo Hall-vestigingen behouden. Het gaat vooral om winkels die zich in Brussel bevinden. Voor de vijf overige winkels zijn nog gesprekken met overnemers aan de gang. Dat meldt Michel Montfort, die de nieuwe directie vertegenwoordigt, dinsdag.

belga.be

Hij voegde eraan toe dat maximaal vijf personeelsleden ontslagen zullen worden, en voor hen "wordt een adequaat sociaal plan voorzien".

De nieuwe directie investeert 500.000 euro voor de bevoorrading van de winkels, en die gebeurt binnen de week. De vakbonden hadden zich eerder al ongerust getoond over de lege winkelrekken. Het personeel haalde ook de vertraagde betalingen aan bepaalde fabrikanten aan, maar "dat probleem is nu geregeld". Het personeel zal, "zoals overeengekomen op 25 augustus betaald worden".Op financieel vlak heeft de nieuwe directie verliezen van 200.000 euro per maand vastgesteld. De nieuwe eigenaar maakt zich sterk de schuld te kunnen terugbrengen tot 0 euro. De directie onderhandelt momenteel met de bank over een lening van 1 miljoen euro, "zodat ze beschikt over eigen vermogen waarmee Photo Hall weer op de rails raakt".De vakbonden hadden ook vragen bij de onduidelijkheden rond het vorige failliet van Boirayon. De 27-jarige Fransman schrijft zijn faillisement toe aan zijn gebrek aan ervaring en zijn jonge leeftijd, omdat hij 22 jaar was toen hij zijn bedrijf opstartte.Photo Hall werd in 2012 gekocht door Max Heilbron (Maxttel bvba), en die verkocht de winkels begin vorige week door aan Boirayon. Hoeveel de Fransman voor de winkels betaald heeft, is niet bekendgemaakt.