Fors lagere nettowinst voor ING door verzekeringsactiviteit

ING heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal met bijna 40 procent zien dalen, van 1,29 miljard tot 788 miljoen euro. Het onderliggend resultaat voor belastingen nam met 1,3 procent af tot 1,29 miljard euro. Dat maakte de Nederlandse bank en verzekeraar vandaag bekend.

belga.be

Het verlies was groter dan analisten hadden verwacht en is vooral te wijten aan een verlies bij de verzekeringsactiviteit.

De bankpoot van ING boekte een onderliggende winst van 1,15 miljard euro, 13,5 procent meer dan vorig jaar. Daar stond evenwel een forse daling tegenover bij de verzekeringsactiviteiten. Eenmalige posten, onder meer als gevolg van de verkoop van onderdelen, leverden een min op van 155 miljoen euro, tegen een plus van 183 miljoen euro een jaar eerder. Ook de voorzieningen voor kredietverliezen liepen in het tweede kwartaal op tot 616 miljoen euro, tegen 561 miljoen euro in de voorgaande drie maanden. De risicokosten voor bedrijfsleningen in Nederland gingen omlaag, terwijl die op hypotheken stabiel bleven. Afscheidsnemend topman Jan Hommen zei in een toelichting dat ING het afgelopen kwartaal goede voortgang heeft gemaakt bij de verbetering van de operationele prestaties. Ook met de herstructurering van het financiële concern zijn volgens hem belangrijke stappen gezet, met name de beursgang van de Amerikaanse verzekeringstak. ING moet op last van Europa 45 procent van zijn balans afbouwen. Zowat 70 procent van het plan is gerealiseerd, luidde het vandaag.ING België geeft in september details vrij over zijn resultaten.