Enfinity overgenomen door consortium rond Amerikaanse SunEdison

Het Waregemse zonnepanelenbedrijf Enfinity wordt overgenomen door een consortium rond de Amerikaanse sectorgenoot SunEdison voor één symbolische euro. Dat meldt de zakenkrant De Tijd vandaag op zijn website, op basis van meerdere bronnen.

Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf SunEdison is behalve een producent van siliciumhalfgeleiders en componenten voor de zonnepanelensector ook een ontwikkelaar van zonneparken.

belga.be

In de Verenigde Staten is het een directe concurrent van Enfinity.Mogelijk wordt het nieuws morgen officieel bevestigd, want dan publiceert SunEdison zijn halfjaarcijfers.Enfinity werd in 2005 opgericht door studievrienden Patrick Decuyper (bekend als voorzitter van voetbalclub Zulte Waregem) en Gino Van Neer, en groeide in korte tijd uit tot een minimultinational in zonnepanelenprojecten met filialen in tal van Europese landen, Azië en Noord-Amerika. Door de ineenstorting van de overheidssteun via groenestroomcertificaten kwam Enfinity de voorbije jaren in de problemen.De Standaard en Het Nieuwsblad hadden vandaag al geschreven dat Enfinity voor 1 euro verkocht zou worden aan vermoedelijk een Amerikaanse partij.