1 / 2

Zombies van links, rechts en overal

Had ik nog beloofd in mijn stuk over

Gva.be

typepad.com/spelerei/2008/11/call-of-duty-5.html">Call of Duty 5

: meer over zombies. Jochei!

Helemaal op eind krijg je de laconieke boodschap: "You've fought them all, now they come back for revenge" (of zoiets), waarop je helemaal alleen in een gebouwtje in een kerkhof zit, klaar om hordes en hordes zombies af te knallen. Ook online te spelen, trouwens, wat nog veel leutiger is. Je kan namelijk de raampjes weer dichttimmeren, en daarvoor kan je de vuursteun van collega's rondom goed gebruiken. Online, overigens, is het enige dat het verder behoorlijk matige Call of Duty nog redt.

Maar euhm, er zijn de laatste weken nog meer zombies door mijn brievenbus gekropen: die van Left4Dead bijvoorbeeld, die de zombies van DeadSpace in mootjes fileerden. Zombies dus, ze zijn nogal populair. Zou dat met de crisis te maken hebben? Wedden dat er binnenkort mods komen waarop de koppen van Maurice Lippens en andere financiële boemannen staan gemonteerd?

Bon, in totaal willekeurige volgorde maar gerangschikt volgens leukst:

-Left4Dead: om ter eerst bij de helikopter! Eerst wel enkele honderden zombies afknallen, maar ach, dat is een klein miniem detail. Heel veel bloed, dat is wel tof, maar hét tofste is dat je online met vier in team speelt, en dat je elkaar van tijd tot tijd moet redden. Sommige zombies zijn namelijk zo gemeen dat ze je op de grond duwen of je met hun lange plakkerige tong op je plaats houden. Redelijk ambetant, dus. Leidt wel tot hilarische situaties, zoals die keer dat er twee teamgenoten dood waren en ik met een ander richting heli stormde. Ik werd vastgezogen door zo'n lekkere tong, en net wanneer de ander me te hulp wilde komen, onderging hij hetzelfde lot. Dus daar hingen we naast elkaar, maar we konden elkaar niet helpen. Wat leidde tot het gevatte commentaar: "Lol, epic fail" (niet mijn zin, zo gevat ben ik niet). Aanrader dus. Je kan overigens ook als zombie spelen, wat moeilijk maar ook leutig is.

-Dead Space: iets met zombies in een bijna verlaten ruimteschip. Hebben we minstens al 10 keer gezien, evenveel gespeeld, en was de eerste keer spannend de eerste vijf minuten. Nu, reken er niet op dat die 'zombies' eng zijn, ik vind ze vooral grappig. En dat is niet zo heel goed, want ik word al bang als mijn vriendin niet zit waar ik ze verwacht had. Maar het schietgedeelte is wel leuk, dat maakt het spel wel ok. Plus dat het integreren van de interface in je mannetje een geslaagde ingreep is.

En nu op naar de volgende zombies, want binnenkort zijn het weer kerstfeestjes. Hoeza!

Nu in het nieuws