1 / 2

Eindejaarslijstje

Volgende week publiceer ik hier mijn top-10 van spelletjes van het voorbije jaar, aangevuld met enkele opvallende trends en enkele toffe bloopers.

Gva.be

In het kader van betrokkenheid, lezers meeslepen en omdat het pr-meisje bij Paradox mij zo'n toffe kerel vindt, heb ik enkele toffe prijzen in ruil voor het vervullen van volgende opdracht: stuur mij uw top-10 van spelletjes via de reactieknop onderaan dit artikel. De winnaars worden uitgeloot.

Stuur uw top-3 hier door!

Wat zij winnen? Wel, Boel (zo heet het pr-meisje, je spreekt het uit zoals Noel in het Frans maar dan met een 'b' vooraan) geeft jullie zelf de keuze: de twintig winnaars moeten een account aanmaken op ParadoxPlaza.com. Dan mogen ze me doorgeven welk spel ze uit volgend lijstje willen winnen. Ik ben eigenlijk speciaal bij ParadoxPlaza gaan horen, omdat zij een platform aanbieden dat ook piepkleine designers volwaardige kansen geeft. Ja, er zitten missers in hun aanbod, maar een spel als Mount & Blade is werkelijk voortreffelijk, en voor mij de aanrader in onderstaand lijstje. De keuze:

Europa Universalis III Complete (EU III, Napoleons Ambition, In Nomine): strategie op alle niveaus. Verslavend maar moeilijk.

Mount&Blade: heel knappe rpg die uitstekende gevechten te paard aanbiedt. Niet perfect (redelijk low budget, en dat is er soms aan te zien), wel verfrissend.

Dark Horizon: space combat, iemand?

City Life 2008 edition: voor wie SimCity beu is.

EU Rome (and the expansion Vae Victis): strategie op Romeins niveau.

Penumbra: Black Plague (of de uitbreidingen Penumbra: Requiem/Penubra: Overture): veel te enge spelletjes.

Hearts of Iron II (of uitbreiding  Doomsday and Armageddon): strategie, deze keer op WOII-niveau.