Chinees advocatenkantoor Dacheng wordt actief in Brussel

Print
Dacheng Law Offices, het naar eigen zeggen grootste zakelijk advocatenkantoor van China met meer dan 3.000 medewerkers, wordt actief in Brussel. Het werkt daarvoor samen met het Belgische advocatenkantoor Dugardyn & Partners, zo blijkt maandag uit een gezamenlijke mededeling.
De bedoeling van de Brusselse aanwezigheid is om "de competenties te bundelen, om assistentie te verlenen aan een groeiend aantal Chinese ondernemingen die in België of in Europa willen investeren". Ook omgekeerd kunnen Europese bedrijven die in China actief willen worden, gebruikmaken van de diensten van Dacheng en van Dugardyn.

Dacheng bestaat al twintig jaar en telt meer dan 49 verschillende vestigingen. "Na onze aanwezigheid in Azië te hebben geconsolideerd, willen we nu vooral onze aandacht richten op de internationale ontwikkeling. Gelet op het belang van Brussel als beslissingscentrum in Europa, lijkt het evident om hier aanwezig te zijn", luidde het maandag in een persbericht. Ook in Dubai wordt het bedrijf actief. Volgens Olivier Dugardyn maken de Chinezen in een eerste fase enkel gebruik van de infrastructuur van zijn advocatenkantoor. "Er is nog niemand permanent hier, maar dat zal op termijn wel gebeuren. Zij kennen Brussel niet zo goed, maar zien wel het belang in om in de hoofdstad van Europa aanwezig te zijn". Dugardyn is al dertien jaar present op de Chinese markt en werkt daarvoor exclusief samen met Dacheng. "Zij zijn zeer groot en invloedrijk. Ook hun geografische spreiding is interessant, inclusief de meer afgelegen gebieden, want Belgische bedrijven kiezen niet noodzakelijk meer voor Peking of Shanghai".

Nu in het nieuws