Brusselse beurs - Winnaars en verliezers houden elkaar in evenwicht

De winnaars en verliezers op de Brusselse beurs hielden elkaar dinsdag in evenwicht. De Bel20-index leverde slechts 0,08 procent in tot 2.643,42 punten. Solvay was de grootste winnaar, Telenet de grootste verliezer.

Het aandeel Telenet (-2,23 procent tot 41 euro) kreeg tegenwind van de Amerikaanse financiëledienstenverlener Raymond James.

belga.be

Die paste zijn advies drastisch aan van 'outperform' naar 'underperform', waarbij het koersdoel van 42,5 euro naar 32 euro werd gebracht. Het vorige advies was nochtans maar vier dagen oud. Ook AB InBev deed het niet goed. De brouwer zag zijn koers 1,16 procent zakken tot 72,25 euro. Over de eerste drie maanden van 2013 liep het verkocht volume aan bieren op vergelijkbare basis met 4 procent terug. Dat is een pak meer dan verwacht. Dat de winst intussen van 1,666 miljard dollar naar 2,051 miljard dollar steeg, kon de stemming niet keren. Aanvankelijk ging ook Umicore achteruit. Kort na de start van de handel daalde het aandeel van 34,70 euro naar 32,95 euro. De materialengroep verwacht dat haar bedrijfswinst dit jaar met zo'n 10 procent zal zakken. Maar uiteindelijk keerde de stemming en kon Umicore nog 1,31 procent hoger sluiten op 35,15 euro. Winst was er ook voor Solvay. De chemiegroep werd 2,30 procent meer waard bij een slotkoers van 111,30 euro. Ook de voorbije dagen zat de koers van het concern al in de lift. Het kondigde recentelijk aan nieuwe fabrieken te bouwen in Duitsland en Singapore. Elia stond eveneens aan de goede kant. De uitbater van het hoogspanningsnet zag zijn koers 2,15 procent aandikken tot 33,48 euro. Het bedrijf wil de bevoorradingszekerheid voor ons land verhogen door verbindingen aan te leggen met Duitsland en Groot-Brittannië. Morgen wordt op Euronext niet gehandeld. Op 1 mei vieren ook de handelaars het feest van de arbeid. Nochtans wordt het een belangrijke dag voor de aandelenmarkten. De Amerikaanse centrale bank buigt zich opnieuw over de economische toestand in de VS. En die lijkt toch beter weer aan te kondigen. De Amerikaanse huizenprijzen zijn in februari met gemiddeld 9,3 procent gestegen, de grootste jaar-op-jaarstijging in zeven jaar.