Aandeelhouders Vodafone willen hoger bod

Vodafone-aandeelhouders zijn ontevreden over een bod van Verizon Communications op hun belang in Verizon Wireless. Dat meldt persbureau Reuters.

Vodafone zit samen met Verizon Communications in de de Amerikaanse jointventure Verizon Wireless. Vodafone heeft daar een belang van 45 procent in.

belga.be

Verizon Communications zou mogelijk een bod van 100 miljard op het belang voorbereiden. Maar zes grote aandeelhouders van Vodafone willen daar minstens 120 miljard dollar voor hebben. Als dat niet lukt, willen de aandeelhouders dat Vodafone een volledige fusie met Verizon aangaat. De aandeelhouders willen het belang in Verizon Wireless liever niet kwijt, omdat Vodafone dan misschien te afhankelijk wordt van de kwakkelende Europese markt.Verizon Wireless is nu het best presterende onderdeel binnen Vodafone."Vodafone blijft met slechte bezittingen zitten, als het [bedrijf] het belang in Verizon Wireless verliest", zei Ralph Brook-Fox van Ignis Asset Management. Dat is een grote institutionele aandeelhouder van Vodafone.Verizon Communicaties heeft eerder deze maand gezegd geen interesse te hebben in een fusie met Vodafone of overname van het belang.