Consultant Bocquet bevestigt correctheid van gegevens Offshore leaks

De bestuurder van de Belgische onderneming Lancaster Associates, Pierre Bocquet, bevestigt in Le Soir dat de gegevens in de Offshore leaks met betrekking tot zijn constructies correct zijn. De naam van Bocquet komt tientallen keren voor op de lijst van bedrijven of personen met rekeningen in belastingparadijzen, weten ook De Standaard en Het Nieuwsblad.

belga.be

De consultant, die van het oprichten van offshore bedrijven een van zijn beroepsspecialiteiten maakte, zegt dat de constructies legaal waren.

In het geval van Bocquet zijn de data, namen van associés en juristen, intermediaire bedrijven en offshorebedrijven correct. De man is eigenaar van verschillende offshore bedrijven die opgericht werden vanaf de firma Portcullis Trustnet in Singapore. Doelstelling van die bedrijven? "Belasting vermijden, natuurlijk", geeft Bocquet toe in Le Soir. "Belgische vermogens die nooit aangegeven werden verhuizen, of ervoor zorgen dat sommen verworven in het buitenland niet terugvloeien naar België."Bocquet was meer dan tien jaar geleden de crisismanager die door Tractebel aangeworven werd in het kader van "Kazakhgate". Het energiebedrijf had toen problemen met zware investeringen die het had gedaan in gas- en elektriciteitscontracten in het Aziatische land. Na verloop van tijd verzuurden de relaties tussen Tractebel en Bocquet echter.In de lijst van belastingontduikers komen geen Belgische politici, Bel 20-bedrijfsleiders of bekende Belgische gefortuneerden voor.