Pronokalgroep opent Beneluxhoofdkwartier in Antwerpen

De gezondheidsgroep Pronokal heeft in Antwerpen officieel haar hoofdzetel geopend voor de Benelux. Grote vraag uit België en de wens tot uitbreiding naar Nederland en Luxemburg liggen aan de basis.

Het Spaanse bedrijf Pronokal Group verkoopt dieetprogramma's, waarbij proteïnedieetproducten gecombineerd worden met coaching en opvolging, onder medische begeleiding.

belga.be

Het bedrijf is sinds twee jaar actief op de Belgische markt, en kan onder meer ook Antwerps burgemeester Bart De Wever tot zijn klanten rekenen."Sinds vorig jaar is het klantenaantal explosief toegenomen, intussen tot 5.500," zegt general manager Marnix Struys. "Om de markt beter te bedienen, maar ook omdat we Wallonië, Luxemburg en Nederland verder willen verkennen, is beslist om een kantoor in Antwerpen te openen, dat de gehele Benelux zal bedienen."Over een verwacht toekomstig klantenaantal werd geen uitleg gegeven, al starten volgens het bedrijf momenteel maandelijks 300 tot 400 nieuwe patiënten het programma op.Het bedrijf ging enkele maanden geleden van start, onder de naam Protein Benelux BVBA. De onderneming stelt veertien personen tewerk, waaronder een zevental diëtistes-operatoren. De logistieke activiteiten van het bedrijf worden uitbesteed aan de firma VRD in Bornem.

Nu in het nieuws