Chemiegroep Lanxess lanceert stevige winstwaarschuwing

De Duitse chemiegroep Lanxess heeft vandaag een stevige winstwaarschuwing gelanceerd. Het bedrijf, dat verschillende fabrieken in de Antwerpse haven heeft, heeft te lijden onder de crisis in de autosector.

Voor het lopende kwartaal gaat Lanxess uit van een operationele winst tussen 160 en 180 miljoen euro, amper de helft van het resultaat in dezelfde periode vorig jaar.

Analisten hadden een winst van 250 miljoen euro verwacht.Over heel 2013 zal de recordwinst van 1,2 miljard euro die vorig jaar werd behaald, niet geëvenaard worden, voorspelt het chemieconcern.Sinds de tweede helft van vorig jaar is de vraag naar chemieproducten in de auto- en bandensector sterk gedaald, zo luidt het.Lanxess maakte onlangs nog bekend dat, door de lagere vraag, de rubberfabriek in Zwijndrecht in mei ongeveer een maand zal worden stilgelegd. Het personeel zou een beroep kunnen doen op het stelsel van economische werkloosheid.Het aandeel van Lanxess dook vandaag na de winstwaarschuwing lager: het verloor 7,5 procent - de sterkste daling sinds oktober 2011.

Nu in het nieuws