ING België wil loonkost met 40 miljoen euro terugdringen

De bank ING wil in ons land niet alleen banen wegsnoeien, maar ook de stijging van lonen en extralegale voordelen deels een halt toeroepen. Dat moet 40 miljoen euro opleveren, meldt De Tijd vandaag.

ING België haalde een maand geleden het nieuws met de aankondiging dat in de periode 2013-2015 duizend banen voor de bijl gaan.

Eigenlijk zijn het er zelfs 1.450, maar die worden deels gecompenseerd met de aanwerving van 450 nieuwe krachten. CEO Ralph Hamers zei toen ook dat hij daarnaast onder meer ook de stijging van de lonen wil inperken. En volgens De Tijd zijn daarover intussen meer details bekendgeraakt. ING België verwacht namelijk dat de lonen en extralegale voordelen tot eind 2015 met 100 miljoen euro toenemen. De bank wil de groei echter terugdringen tot 60 miljoen. Hoe dat moet gebeuren is nog niet uitgemaakt, de directie zou openstaan voor voorstellen van de vakbonden.Woordvoerster Vanessa Zwaelens bevestigt aan De Tijd de grootteorde van de beoogde inspanningen, maar wil geen details kwijt, om het sociaal overleg niet te bemoeilijken.

Nu in het nieuws