Bussen met Ford-werknemers op weg naar Brussel

Vanuit de Ford-fabrieken in Genk zijn er twee bussen vertrokken om mee te gaan betogen in Brussel naar aanleiding van de Europese top. De actievoerders willen duidelijk hun onvrede laten blijken over het stopzetten van de activiteiten bij Ford Genk.

Eén bus pikte ontevreden werknemers op aan de toeleveringsbedrijven van Ford Genk, terwijl de andere bus enkele tientallen arbeiders van Ford zelf vervoerde.

belga.be

Het gaat vooral om actievoerders van de harde lijn, die ook in de afgelopen maanden voor het nodige tumult zorgden. Ze zijn vastberaden om zich tijdens de Europese top te laten horen onder de tienduizend andere manifestanten die in Brussel worden verwacht. Het ongenoegen richt zich tegen Ford en tegen de manier waarop Europa toelaat dat multinationals zonder veel problemen hier grote fabrieken kunnen sluiten.Ondertussen wordt er bij de toeleveringsbedrijven, en nog tot 12 uur ook bij Ford Genk, gestemd over het sociaal plan. Aan de poorten is het sentiment eerder positief. Een meerderheid van de werknemers lijkt gewonnen voor het voorstel waarbij er premies worden betaald bij vervroegd vertrek en bij sluiting van de bedrijven einde 2014.

Nu in het nieuws